PfSense Nedir?
PfSense, FreeBSD Tabanlı bir Firewall (Güvenlik Duvarı) dağıtımıdır. Açık kaynak kodlu ve ücretsizdir. Sisteminizi kurduktan sonra yapılandırma işlemleri, geliştiricileri tarafından hazırlanmış olan Web Arayüzü üzerinden yapılır.














  PfSense ile Neler Yapılabilir?
1. İnternet bağlantınızı saldırılardan koruyabilirsiniz.
2. Kullanıcılarınızın istemediğiniz sayfalara erişimini kısıtlayabilirsiniz.
3. Kullanıcılarınızın ziyaret etmiş oldukları sayfaları, gün, tarih bazlı kayıt altında tutabilirsiniz.
4. Kullanıcılarınıza süre bazlı kısıtlayabilir, Yahoo, Messenger gibi yazılımları kullanmalarını engelleyebilirsiniz.
5. MAC Filtrelemesi gibi özellikleri ile sizin bilginiz dışında bilgisayarın veya internet bağlantısı yapabilen cihazları engelleyebilirsiniz.
6. İşletmenizde veya evinizde kategori şeklinde kısıtlama ile siteleri engelleyebilirsiniz. (Örneğin; Oyun siteleri, Forum Siteleri, Download Siteleri, Pornografik içerikli siteler.)
7. Evinizde veya işletmenizde yapacağınız filtrelemeler sayesinde kullanıcılarınızın internetteki zararlı içeriklerden korumuş olursunuz.
8. Kullanıcılarınızı kategorilendirebilir (Öğrenciler, Öğretmenler/Yöneticiler,Personel, Muhasebe Departmanı gibi), bu kategorilere göre istediğiniz şekilde erişim kısıtlamaları yapabilirsiniz.
9. Kullanıcılarınıza kullanıcı adı ve şifre tanımlayıp, kullanıcı adı ve şifre ile internete erişebilmelerini sağlayabilirsiniz. Örneğin bu yöntemle wifi kullanıyorsanız ve wifi şifre korumanız olmasa bile kimse internete bağlanamayacaktır. Bu özellik çoğu öğrenci yurtlarında veya okullarda kullanıldığı biliyorum. Öğrencilere Kullanıcı adı olarak TC no ve şifre verilerek internete erişim yapmaları sağlanmıştır.

i386 (32-bit)
http://1drv.ms/RaY7Am
PfSense Kurulumu

1. Bilgisayarımızda iki adet Ethernet Kartı olması gerekiyor (1.Kart WAN Bacağı Modem/Router'dan gelen Kablo bağlanıcak) (2.Kart LAN Bacağı iç Network için kullanıcaz) VirtualBox veya VMware'de Kuruyorsanız Sanal Makine'de Ethernet Kartlarını Bridge(Köprü) Moduna Alıp Pfsense IP yapılandırılması sırasında Fiziksel ile Haberleşiyormu kontrol ediniz.

2. Bilgisayarınızın Çekirdek Yapısına göre Versiyon seçerek, CD ile kurulum için (Live CD with installer) USB Bellek ile kurulum için (on USB Memstick) Versiyonunu indirin.
Not: USB ile boot etmek için "Win32 Disk İmager"Programını kullanabilirsiniz.

3. Bilgisayarımızda BIOS ayarlarından boot önceliğini CD’ye USB ile kurulum için USB'ye veriyoruz bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Boot etmeye başlıyor. Sonraki Adımlar için video'da belirttiğim işlem sırasını takip ediyoruz.

i386 (32-bit) / AMD (64-bit)
https://www.pfsense.org/download/mirror.php?section=downloads




0 yorum:

Yorum Gönder